Kryefaqja

Klubi "KOSOVA" në Singen të Gjermanisë

Shkruar nga Azem Veliu E enjte, 27 Shkurt 2014 15:18

Klubi "KOSOVA" në Singen të Gjermanisë

 

Logo_klubikosova_internetKlubi "Kosova" – Albanischer Verein e.V.në Singen të Gjermanisë është një shoqatë e organizuar kulturore, artistike e humanitare që punonë qysh nga viti 1990 si instituticion i regjistruar në organet e shtetit Gjerman dhe punonë e vepron në baza të planprogramit dhe statutit që ka si në aspektin kulturoro artistik  ashtu edhe në atë humanitar e politik. Gjatë këtyre 18 viteve sa punonë e vepron ky klub ka dhënë kontribut të madh duke filluar që nga aspekti kulturorë, arsimorë, sportiv, humanitar dhe politik.

Në aspektin kulturore: Ky klub gjatë ketyre viteve ka përgatitur një mori shfaqjesh artistike, si: Dramë, recitim, pjesë të shkurtëra artistike, humor si dhe valle tradicionale të melosit shqiptar.

Në aspektin arsimor: Ky klub është angazhuar gjithmon në lidhje me zhvillimin e mësimit plotësues në shkollen shqipe ku ka dhëne një kontribut të madh sidomos në aspektin organizativ dhe  financiar të shkollës me mësim plotësues në gjuhën shqipe.

Në aspektin sportiv: Ky klub organizon për cdo 3 muaj turnir futbolli ku tubon ekipe të konsiderueshme futbollistike si nga rrethina që përfshin Singenin, Radolfzellin, Konstancin, Tutlingenin po ashtu edhe më gjerë.

Në aspektin humanitarë: Gjatë këtyre viteve sa punon e vepron ky klub ka dhënë ndihma të konsiderueshme humanitare dedikuar Kosovës dhe Shqipërisë që nga hapja e keti klubi, cka do të thot që nga koha e paraluftës, nga koha e luftës, e pas luftës dhe vazhdon sot e kësaj dite gjithmonë aty ku është nevoja.

Në aspektin politik: Ky klub ka organizuar disa her tubime politike si me komunitetin shqiptar ashtu edhe me atë të shtetit Gjerman. Po ashtu ka organizuar edhe tribuna informative që kishin për temë qështjen shqiptare në përgjithësi.

 

Faqe 1 nga 3

© 2011 KlubiKosova Singen – Albanischer Verein e.V.
Reklama
Reklama
JTEUNOV1510 LCSD